Het bouwen met Varianthaus bekistingstenen onderscheidt zich op een groot aantal vlakken ten opzichte van de traditionele bouwmethoden. Onderstaand zijn de meest belangrijke eigenschappen van de bekistingstenen beschreven.

 

Duurzaam:

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen reduceren de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk en besparen enorme energiekosten voor alle verwarmingsinstallaties of energiekosten voor klimaatverbetering apparatuur.

· VARIANT-HAUS® biedt een zeer hoog isolatievermogen bij het buitenmuursysteem. Hierdoor gaan de verwarmingskosten met 30-70 % per maand omlaag.

· VARIANT-HAUS® gebruikt als basismateriaal uitsluitend Neopor® van de firma BASF, een materiaal dat permanent op kwaliteit gecontroleerd wordt. Door toepassing van het Neopor®-materiaal worden de isolatiewaarden vergeleken met gewoon piepschuim (EPS) nog meer verbeterd, dit komt de energiebesparing ten goede.

· VARIANT-HAUS® bekistingstenen maken laagenergie of zelfs passiefhuis constructies mogelijk. Er is geen creatief rekenwerk nodig om te kunnen voldoen aan de thermische en akoestische eisen van het bouwbesluit 2012.


Flexibel:

· VARIANT-HAUS® is veelzijdig bruikbaar door de eenvoudige rastermaat en toepasbaar voor alle bouwvormen.

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen kunnen met extra staalversterking toegepast worden in gebouwen tot wel 5 verdiepingen hoog.

· VARIANT-HAUS® wordt vervaardigd met brandvertragend Neopor®-granulaat, is niet brandbaar en kan over het algemeen overal toegepast worden.


Comfortabel:

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen zijn luchtdoorlatend, voorkomen sterke temperatuurschommelingen, nemen geen vocht op en vermijden warmtebruggen in alle gedeelten van de ruwbouw.

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen voldoen aan de normen en richtlijnen voor geluidsisolatie en zijn deels beter dan traditionele muren van beton of baksteen.


Goedkoop:

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen reduceren de bouwkosten voor het bouwen als sterk warmtegeļsoleerd energiezuinig huis.

 

Geschikt voor zelfbouw:

· VARIANT-HAUS® maakt het mogelijk om de ruwbouw grotendeels zelf uit te voeren.

· VARIANT-HAUS® kent een ultra korte korte bouwtijd. Een verdieping kan in 2 dagen door 2 man worden gebouwd;

· VARIANT-HAUS® is een flexibel maar toch eenvoudig systeem. Hierdoor kunnen de faalkosten (ook voor zelfbouwer) tot een absoluut minimum worden beperkt.

· VARIANT-HAUS® is te gebruiken voor vrijstaande woningen, tweekappers, rijtjeshuizen, appartementencomplexen of kantoren tot wel 5 verdiepingen hoog.

· VARIANT-HAUS®-bekistingstenen zijn zeer licht en daarmee ergonomisch voor de (zelf)bouwer.